pool

Vad du ska tänka på när du bygger en pool

Att tänka på säkerheten för familj och vänner är en viktig del av att bygga en pool, eller som Annika Strandhäll kallar det; utomhusbadkar. Det finns flera saker du bör tänka på. Se till att välja en pool med halkfria ytor. Prefabricerade betongbeläggningar eller ipe-trä med tätningsmedel är båda utmärkta val. Överväg också att säkra området runt poolen med ett staket eller säkerhetsgrind. Detta kommer att hjälpa till att hålla småbarn och husdjur borta från vattnet och även förbättra integriteten.

Att ta hänsyn till din stil och omgivning hjälper dig att välja den bästa layouten för din pool. Det finns olika stilar av pooler, varav några är mycket funktionella, medan andra är mer kreativa och estetiskt tilltalande. Formen på din pool och det omgivande landskapet bör matcha ditt befintliga landskap och stilen på ditt hem. Om du har ett modernt hem, kanske du vill överväga en modern design för din pool. Men om ditt hem är mer rustikt, kanske du vill satsa på mer organiska former, varmtonad sten och massor av växter.

pool

Innan du installerar växter, förbered jorden för växtzonen. Jord bör vara fri från skräp och djuravföring, eftersom den ruttnar i vattnet. Om du inte är säker på om din jord är tillräckligt ren kan du göra ett prov och testa det för potentiellt patogena bakterier. Du kan också fråga din lokala hälsoavdelning om testfaciliteterna. Efter att ha slutfört testerna, vänta en vecka innan du installerar växter.

Formen på din tomt är inte en avgörande faktor när det kommer till formen på din pool. En rund tomt kan se rektangulär ut, men en krökt tomt kan ha ett dammliknande utseende. För bästa resultat, se till att överväga landskapet som omger din trädgårdspool. Ett vackert arkitektoniskt designat hem behöver ett fantastiskt landskap som omger det. Överväg att plantera buskar eller flerstammade träd som ett övergångslager.

Innan du börjar planera designen av din pool, överväg syftet med din nya vattenfunktion. Vill du simma varv, eller kommer du att använda den för att underhålla? Om det är det senare, överväg att lägga till ett spa, en vattenfunktion eller en extra trädgårdsstruktur. Du måste också överväga designens estetik. Ett bra sätt att planera för dessa aspekter är att leta efter exempel på designpooler och surfa på internet efter idéer.

Om du vill börja bygga din pool i tid är våren den bästa tiden att bryta marken. Vårvädret är vanligtvis den bästa tiden att gräva, även om vintervädret kan vara svårt. Om du bor i ett regnigt klimat, överväg att installera din pool under hösten eller vintern. Vädret kommer att vara stabilt och gör det lätt att gräva. Ett bra teamwork och en tydlig kundrapport är avgörande för ett framgångsrikt projekt.

Om du har en sluttande fastighet, överväg att bygga din pool på ett sluttande block. Om du inte har någon mark för en stödmur kan du använda den befintliga byggnaden som en detalj i ditt poolstaket. Under sommaren kommer området runt poolen endast att användas för simning. Du kommer att behöva hålla ett öga på barnen, så det är viktigt att planera för denna aspekt också.