Hur man gör en bandana

Om du inte är bekant med bandana är det en triangulär eller fyrkantig duk som knyts runt ansiktet och halsen för skydd och dekoration. Människor bär bandanas av olika anledningar, från camping till yoga. Vi kommer att titta på de olika stilarna, mönstren och symboliken för bandanas, och hur UPF-klassificering kan påverka tygets hållbarhet och effektivitet.

Symbolik av bandanas

Bandanas symbolik i drömmar är komplex. Halsduken har många olika betydelser. När den bärs i en dröm representerar den ditt behov av integritet. En bandana kan också innebära att du saknar motivation att agera. Denna dröm kan indikera att du behöver hitta sätt att släppa ilska. I vissa fall kan bandanas representera blygsamhet eller ödmjukhet.

Först och främst har bandanas en rik historia. Historiskt sett bars bandanas av människor med olika övertygelser. De representerade ofta sin religion, politiska övertygelse eller andra intressen. Många människor är medvetna om bandanas historia, men de kanske inte vet vad de symboliserar. Det finns flera olika typer av bandanas. Till exempel bärs vissa bandanas av kriminella och gängmedlemmar. Andra bärs av människor som gillar rockmusik. I varje fall är placeringen av bandana avgörande för personens identifiering.

Tyger

Snusnäsdukar är ofta gjorda av en mängd olika tyger. Vissa band kan till och med göras med en rå kant, så att ändarna fransar sig lite. Andra bandanas är gjorda med en fåll, vilket är enkelt och lätt att sy. Här är några tips för att göra din egen bandana. Nedan listas några tygtyper och tips för att göra dem. Du kanske också vill läsa igenom sömnadsinstruktionerna noggrant och överväga tygtypen när du gör din bandana.

Tänk på storleken på din hund innan du köper tyg till din hunds bandana. Mindre raser behöver inte mycket tyg, medan chihuahuas kan få 4 bandanas av en åttonde meter tyg. Se också till att tänka på vädret, eftersom vissa tyger bleknar när de utsätts för regn eller snö. Slutligen, överväg vilken typ av tyg du använder för din hund.

Mönster

Om du letar efter ett unikt sätt att göra din egen mössa, halsduk eller andra huvudbonader, överväg bandanamönster. De kostnadsfria mönstren för att göra en bandana kan hittas i din lokala hantverksbutik, såväl som online. Dessa mångsidiga plagg har all den chica och mysiga faktorn som en halsduk, och kan bäras på olika sätt, som knyts fram eller bak. Men innan du sätter igång är det viktigt att känna till några tips för att sy en bandana med mönster.

Först vill du skapa bandanans fåll. Det finns två typer av fållar du kan använda, de små och medelstora. Den mindre fållen är lättast att arbeta med, och den skapar ett dubbelvik i tygkanten. Den medelstora fållen är vanligtvis 5 cm lång och kommer att vikas under tyget och sys ned för att förhindra fransning. Du vill också se till att du kopierar den triangelformade delen av bandana.

Bandana-scarf

UPF-betyg

När du köper en bandana, se till att kontrollera UPF-betyget. Generellt sett, ju högre UPF-betyg, desto mer tillförlitlig kommer bandana att skydda dig från solen. Bandanas med en UPF på 20 eller mer är bäst för att skydda din hud. Du bör också vara medveten om hur bandanas fungerar. Du kan rulla ihop den och knyta den som ett pannband, eller drapera den över huvudet.

Vissa tillverkare har till och med lagt till en UPF-märkning på sina produkter, som talar om hur mycket skydd de erbjuder. Oavsett UPF-betyget bör du alltid bära löst sittande kläder när det är möjligt. Tighta kläder gör att fibrerna sträcker sig och försvagar tyget, vilket gör att mer UV-ljus kan passera igenom. Långa byxor och ärmar är idealiska. Kom ihåg att blöta kläder kan förlora sin skyddande förmåga och kan släppa in mer UV-ljus.