Saker att göra på en resa till Wien

Om du funderar på en semesterresa till Wien, kanske du vill veta mer om stadens många distrikt. Stadens historiska centrum, känd som Gamla stan, innehåller inte alla attraktioner du vill se. Istället finns det många olika stadsdelar som spiral ut från detta centrala läge. Dessa distrikt inkluderar den berömda Ringstraße, slottet Schönbrunn, operahuset och Belvedere.

Sommarmånaderna är de mest populära för semesterresor till Wien. Hotellen är fulla och resebussar är mycket efterfrågade. Vädret är varmt och soligt, och det finns en uppsjö av festivaler som hålls under den här tiden på året. Du kan besöka Donau Island Festival, en musikfestival som hålls på ön Donau, eller delta i ImPulsTanz Festival, en dansfestival som hålls årligen i staden.

Om du vill resa till andra områden i Centraleuropa medan du är i Wien, bör du titta på skräddarsydda semesterprogram. Du kan kombinera din semester till Wien med turer i Tyskland, Tjeckien, Ungern, Slovakien och mer. Det utmärkta motorvägssystemet gör denna region i Europa lätt att resa genom, så du kan planera din resplan därefter. Du har gott om tid att besöka varje stad i Wien, och du kan tjäna poäng genom att boka din semester genom Vacations by Marriott.

När du reser till Österrike måste du vara medveten om de höga levnads- och egendomskostnaderna. Flyg till Wien kommer att kosta cirka 300 USD per person om du äter ute på en fin restaurang och dricker vin. Självguidade turer kan dock vara gratis om du planerar i förväg. Du sparar minst 53 % genom att boka några månader i förväg och läsa om stadens kostnader.

För konst- och arkitekturentusiaster har Wien mycket att erbjuda. Bland höjdpunkterna finns palatsen Schonbrunn och Belvedere, Kunsthistorisches museum och spanska ridskolan. För en mer överkomlig vistelse hyr invånarna i Wien ut sina hem till turister. Priserna är i allmänhet lägre än hotellpriserna, särskilt för längre vistelser. Det är viktigt att ta med kontanter när du reser till Wien eftersom vissa platser inte accepterar kreditkort.

Kaffeälskare bör stanna till på ett kafé i Wien. Staden är känd för sitt kaffe, och det finns många traditionella kaffehus i hela staden. Det finns också Sacher Hotel, där den berömda sacher torten uppfanns. Du hittar också otaliga snöglober över hela staden. Men se till att ha bra skor när du är i Wien, eftersom staden kan vara ganska kall. Om du planerar ett besök på vintern, var noga med att ta med dig kameran eftersom det finns många ställen att titta på snö.

Operafantaster kan se de senaste föreställningarna i Wiens operahus. Staden är synonymt med konst, och det finns ett antal konserthus, musikhallar och operahus att välja mellan. Wienerna brinner för levande musik, och mer än 15 000 konserter och konserter hålls här varje år. Och om du har ont om tid finns det alltid ståplatsbiljetter på operahuset för blygsamma 10 EUR. Du hittar dem 60 till 80 minuter innan föreställningen börjar, och biljetterna säljs snabbt.