Ragusa

Med bil från Sverige till Kroatien – min guide

Om du är intresserad av att ta en bilsemester från Sverige till Kroatien, här är en guide till några av höjdpunkterna du bör se på vägen.

Du kan t.ex. besöka den antika staden Trogir, som är känd för sin vackra Kamerlengo-fästning och den rika kulinariska scenen. Alternativt kan du köra längs kusten till Sibenik, som är ett populärt stopp för resenärer på väg till Split. Split i sig är en vacker gammal stad, och du kan tillbringa en dag i staden. Vill du ha mer av en badsemester kan jag rekommendera öar som Rab och Krk.

Rutten från Sverige till Kroatien bör vara lätt att ta och du kan kontrollera tillgängligheten på betrodda hotell- eller campingsajter innan du bokar dina biljetter. För ökad säkerhet, överväg att ta med ett multiverktyg och ett litet första hjälpen-kit. Du bör också packa några arbetshandskar, tejp och trasor för att göra reparationer i bilen. Glöm inte att ta med även varma kläder om du skulle ha oturen att kvällarna vid Medelhavet är kalla, det kan de vara även på sommaren.

Bästa tiden att besöka Kroatien är under perioden maj till september. I början av juni är temperaturerna behagliga och stränderna relativt trånga. I augusti, när många européer har semester kommer boendepriserna att öka, men även temperaturerna brukar vara högre under sensommaren. Du kommer dock att ha lättare att hitta boende under lågsäsong än under högsäsong. Så om du är intresserad av att se mer av detta vackra land, missa inte det!

kroatien

När du planerar din resa är det viktigt att komma ihåg att bilkörning i Kroatien skiljer sig mycket från att köra i Sverige. För att göra din resa enklare, kolla in vår hjälpsamma guide till bilkörning i Kroatien. Du kan även få tips från andra resenärer på resan. När du har gjort dina planer är det dags att bege dig till Kroatien! Du kommer att vara glad att du gjorde det!

Kom ihåg att se till att du har tillräckligt med tid att se allt. Du behöver minst 10 dagar för att täcka Kroatien. Högsäsong är ofta lika med sommarmånaderna, men med förskjutning mot sensommaren. En eller två veckors bilkörning kommer att vara mer än tillräckligt med tid för att uppleva allt. Och glöm inte att packa en extra dag eller två till andra destinationer längs vägen. Om du inte får tillräckligt med tid för att se allt kan du alltid gå tillbaka för mer.